El GIPS signa un conveni de col·laboració amb la UPF per impulsar la tecnologia en l'àmbit de la salut

Els acords de col·laboració del GIPS amb altres entitats per impulsar projectes innovadors i promoure la tecnologia en l'àmbit de la salut continuen creixent. Aquesta vegada ha estat el torn de la Univesitat Pompeu Fabra, que es converteix en la cinquena entitat que suma esforços amb el GIPS, després de la UPC, Bioinformatics Barcelona, FENIN i COEIC. El conveni el van signar Clara Prats, presidenta de l'Associació GIPS, i Oscar Camara, coordinador del Grau d'Enginyeria Biomèdica de la UPF.

Seguint les línies d'aquest acord, la primera iniciativa conjunta ha estat la celebració, el passat divendres 28 de març, de la jornada 'Engineering UPF DeepTech Talk: Why do we need biomedical engineers in hospitals?'. L'acte ha explorat, a través de la veu de diferents experts, la necessitat de comptar amb la presència d'enginyers biomèdics en l'àmbit hospitalari, explicant com s'apliquen principis d'enginyeria per posar solució a problemes de medicina i, en conseqüència, contribuir a millorar l'atenció dels pacients, augmentar la seguretat i avançar en el desenvolupament de tecnologia mèdica. La jornada, que s'ha celebrat en el marc del 25è aniversari de l'Escola d'Enginyeria de la UPF, ha comptat amb la participació de Clara Prats, que s'ha encarregat de fer una introducció i moderar una taula de debat entre diferents professionals sanitaris.

Amb la signatura d'aquest conveni, el GIPS i la UPF treballaran plegats per fer visibles cap al sector sanitari, el sector tecnològic i la societat en general la necessitat i els reptes que implica la incorporació de la tecnologia en l'àmbit de la salut i el seu impacte en els professionals, en el sistema sanitari i en la salut de les persones. A més, també es comprometen a promoure i facilitar projectes de recerca i innovació en tecnologia i salut, i cooperar en programes de formació en tecnologia i salut.

Entre altres, s'organitzaran activitats conjuntes, com la jornada d'avui, relacionades amb la promoció de la recerca i el desenvolupament tecnològic en l'àmbit de la salut, buscar sinergies amb altres entitats o dur a terme accions formatives de diversa naturalesa, com per exemple la creació de píndoles per a estudiants de grau i màster perquè coneguin sortides professionals en l'àmbit de la salut.