La Salle Campus Barcelona acull un Cafè GIPS per parlar de les sortides professionals de l'enginyeria de la salut

El GIPS ha tornat a celebrar un Cafè GIPS, aquesta vegada des de Barcelona. Dues setmanes després del Cafè GIPS que es va celebrar a Tarragona, aquest tipus de trobades tornen amb força. En aquesta ocasió, l'entitat coorganitzadora que ha acollit l'acte ha estat La Salle Campus Barcelona, i la temàtica tractava dels camins professionals de l'enginyeria de la salut, les oportunitats i les tendències. Així doncs, el Cafè GIPS va presentar la potència del sector de la salut als estudiants de grau i de màster d'enginyeria de la salut, posant-los al seu abast diferents perfils en els quals es puguin identificar per desenvolupar la seva carrera professional en el sector.

Clara Prats, presidenta de la Junta Directiva de l'Associació GIPS, va donar el tret de sortida a l'acte, donant la benvinguda a tots els assitents, molts d'ells estudiants, i agraint-los l'assistència. Seguidament, com és de costum, va presentar el grup i els seus objectius i va posar de manifest la importància d'aquestes jornades i el seu creixement. Amb aquest Cafè GIPS, ja en van cinc aquest 2024: dos a Girona, un a Sabadell, un a Tarragona i ara aquest, a Barcelona.

La part més esperada de l'acte va venir després, una taula rodona per debatre i parlar de les sortides professionals que es poden trobar dins el sector de la salut. Com en altres ocasions, Georgina Vidal, enginyera biomèdica i coordinadora del grup de treball del Cafè GIPS, va moderar la taula, on es van presentar cinc sortides molt interessants.

En primer lloc, Irene Marco, Junior Group Leader de l'Institut de Bioenginyeria Biomèdica (IBEC) va posar en valor les sortides encarades cap a l'àmbit de la recerca i la transferència i va explicar la seva experiència personal. 'De vegades és difícil portar coses fora del laboratori, i en el meu cas la manera ha estat un spin-off', va assenyalar.

A continuació, Mario García, enginyer biomèdic i cofundador d'Odapt, una eina per millorar la vida dels pacients amb bosses d'ostomia, va fer èmfasi en la importància de la innovació des de la realitat hospitalària:'Un perfil com el d'enginyer biomèdic et dona un zoom out útil i molt important'.

Després, va ser el torn de Jordi Albó-Canals, Chief Scientific Officer a Lighthouse DIG, que va contemplar l'escenari de l'emprenedoria i les start-ups, i va incidir en que considera que 'la tecnologia no treurà llocs de treball', sinó que farà 'que siguin més humans'.

Stella Colom, enginyera biomèdica i Project Engineer de la planta d'apòsits adhesius de Hartmann, va parlar de les empreses multinacionals com a opció professional, i va explicar el seu dia a dia a Hartmann.'Hem d'imaginar-nos quina transformació ha de fer una matèria primera per arribar al producte final', va dir en referència als apòsits.

Finalment, Mireia Gamundi, enginyera biomèdica del Lab3D del Parc Taulí, va parlar de les aplicacions que pot tenir el 3D dins l'àmbit hospitalari. 'Un exemple són els implants personalitzats. La característica d'aquests és que no s'adapta el pacient a l'implant, sinó l'implant al pacient', va destacar.

Després de les presentacions es va generar un debat i es van extreure unes conclusions, a càrrec de Carlos Román Vázquez, coordinador del Grau en Enginyeria de la Salut de La Salle Campus Barcelona, i Georgina Vidal, coordinadora del grup de treball Cafè GIPS. AAAAAAAAA